GİRİŞİMCİLİĞE YEREL BAKIŞ



Global girişimcilik haftası kapsamında, Sarıyer Belediyesi’nin katkılarıyla, ‘’ Yerel Yönetimler ve Girişimcilik’’ temalı panel düzenlendi. Moderatörlüğünü İletişim ve Girişimcilik Danışmanı Remzi Durmuş’un yaptığı panelde; E- Ticaretten, melek yatırımcılığa, yeni iş fikirlerine ve yerel kalkınmaya kadar birçok konu ele alındı.

 Program kapsamında açılış konuşmasını yapan Durmuş, Türkiye’de girişimcilik algısının değiştiğini, artık yerel yönetimlerin de bu sürece destek vermesi gerektiğini, bu konunun yerel kalkınmanın da önemli bir teması olduğunu belirtti. 

Yeminli Mali Müşavir/ Eski Vergi Müfettişi R. Barbaros Çelikcanlı ise, girişimciliğin ülke kalkınmasına ve refahına çok önemli bir katkı sağladığını ama girişimci adaylarının girişim yapmadan önce yeterli bir araştırma yapması gerektiğini ve iyi bir muhasebeci ile çalışması gerektiğini ifade etti. 

635521819278250468 - Kopya
KOSGEB Uzman Yrd. Selim Baktır ise, Yeni girişimcilerin KOSGEB desteklerinden faydalanmaları için mutlaka uygulamalı girişimcilik eğitimini alması gerektiğini söyledi. Bu bağlamda, 2011 yılında KOSGEB, Sarıyer Belediyesi, Koç Üniversitesi ve Sarıyer Kent Konseyi iş birliği ile gerçekleşen uygulamalı girişimcilik eğitim programına katılan adaylardan kendi işlerini açan girişimciler olduğunu bu çalışmaların devam etmesi gerektiğini vurguladı.

E- Ticaret Danışmanı-Eğitmeni-Yazarı ve Gold.Com.tr Genel Koordinatörü Umut Ünlü ise, Türkiye’de E- Ticaret adına binlerce web sitesinin olduğunu fakat bunların çok az bir kısmının kar ettiğini, bu kapsamda nitelikli iş fikirlerinin ve modellerinin önemli olduğunu, kalitenin satılmadığı hiç bir mecrada gerçek anlamda kar edilemeyeceğini, müşterilerle bağ kurmayan, duygularına hitap etmeyen, doğru zamanda iletişim kurmayan operasyonların “seyyar satıcı sendromu”ndan kurtulamayacağını söyledi.
635521819177162468
Mimarlar Odası Genel Başkan Yrd. Burak Kaan Yılmazsoy ise, Türkiye’de ideal şehircilik algısının oluşması için yerel yönetimlerin daha ilk başta, kent planlama süreçlerini yereldeki dinamiklerle birlikte hareket ederek gerçekleştirmesi gerekir dedi. Yılmazsoy, sağlıklı bir planlamanın hem ülkenin gelişimine hem de ekonomisine önemli katkı sağlayacağını ifade etti. 

Darüşafaka Eğitim kurumları Akademik Projeler Asistanı Cansu Aydemir İse, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın katkıları ile Tekno girişimcilik merkezi kurduklarını, burada öğrencilerin fikirlerini dinlediklerini ve çok ilginç fikir ve projelerin geldiğini belirtti.

Program soru- cevap ve plaket takdimiyle son buldu. 
Be Sociable, Share!

Benzer Yazılar

DURMUŞ, A PARA’DA TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİ ANLATTI

İletişim ve Girişimcilik Danışmanı/ Öğr. Gör. Remzi DURMUŞ, A Para’da yayınlanan, Bir Fikrim Var programında Girişimcilik eğitimlerinden, Türkiye’de girişimciliğe kadar birçok konuda bilgiler verdi. Be Sociable, Share! Tweet

AKİT TV’DE YAPAY ZEKA ELE ALINDI

Akit TV’de yayınlanan ve İletişim ve Girişimcilik Danışmanı Remzi DURMUŞ’unda konuk olduğu Genç Görüş programında Durmuş, Girişimcilikten İnovasyona, yapay zekaya ve geleceğin dünyası gibi birçok konu hakkında bilgiler verdi. Be Sociable, Share! Tweet
Makale'ye Yorum Yapın

TAKVİM

Eylül 2024
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

SLAYTLAR