BAŞARMAK İÇİN KENDİNİZİ İYİ TANIMLAMALISINIZ



İletişim Stratejileri ve Girişimcilik Uzmanı Remzi Durmuş, Kadir Has Üniversitesi Mühendisler Kulübü’nün düzenlemiş olduğu, ‘‘Remzi Durmuş ile Girişimcilik’’ konulu seminerde Kadir Has Üniversitesi Öğrencileri ile bir araya geldi.

Konferansta konuşan Durmuş; Genellikle üniversite döneminde öğrencilerin yanlış yaklaşımları olmaktadır. Bu da okulu bitirince kendisinin çok iyi bir konumda işe başlayacağı düşüncesidir. Bu düşünce okulu bitirdiği zaman gerçeklerle karşı karşıya kalınca kayboluyor.

IMG_0420

Öğrencinin üniversite sürecini aslında ona verilmiş bir nimet olarak değerlendirebiliriz; Çünkü iş yaşamında bu kadar vakti olmuyor. O nedenle öğrencinin kendi yapabileceklerini doğru tespit etmesi lazım. Bunun içinde kendini iyi tanıması ve tanımlaması gerekmektedir.

Girişimcilik algısı da bir kariyer olarak hızla yükselen bir trend haline gelmektedir. Geçmişe baktığımız zaman, Türkiye’de genç girişimci sayısı her gün artmaktadır. Bugün, başta TÜBİTAK, KOSGEB ve Sanayi Bakanlığı olmak üzere artık daha fazla kurum ve kuruluş genç girişimciliği desteklemektedir.

Eğer girişimci olmak gibi bir düşünmüh-kulüb-girişimcilikceniz var ise, o zaman ihtiyaçları iyi tespit etmekten işe başlayabilirsiniz. Bir diğer hususta; iyi bir ekip, günün sonunda projenizi hayata geçirmek için melek yatırımcının karşısına çıktığınızda bakacağı ilk iki şey; projenize olan inancınız ve tabii ki ekibiniz.

Konferans, öğrencilerin soru- cevapları ile sona erdi.

 

 

Be Sociable, Share!

Benzer Yazılar

DURMUŞ, A PARA’DA TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİ ANLATTI

İletişim ve Girişimcilik Danışmanı/ Öğr. Gör. Remzi DURMUŞ, A Para’da yayınlanan, Bir Fikrim Var programında Girişimcilik eğitimlerinden, Türkiye’de girişimciliğe kadar birçok konuda bilgiler verdi. Be Sociable, Share! Tweet

AKİT TV’DE YAPAY ZEKA ELE ALINDI

Akit TV’de yayınlanan ve İletişim ve Girişimcilik Danışmanı Remzi DURMUŞ’unda konuk olduğu Genç Görüş programında Durmuş, Girişimcilikten İnovasyona, yapay zekaya ve geleceğin dünyası gibi birçok konu hakkında bilgiler verdi. Be Sociable, Share! Tweet
Makale'ye Yorum Yapın

TAKVİM

Eylül 2024
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

SLAYTLAR