YENİ İŞ FİKİRLERİ VE GİRİŞİMCİLİK ELE ALINDI



Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği “Yeni İş Fikirleri ve Girişimcilik Semineri” yoğun ilgi gördü. Seminerin açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, eğitimin her safhasında yer almaya çalıştıklarını belirterek, üniversiteler, KOSGEB ve İŞKUR gibi kurum ve kuruluşlarla eğitime  ve girişimciliğe yönelik projeleri hizmete sunduklarını anlattı. Çağırıcı, “Devletimiz girişimcilik konusunda birçok projeler ortaya koydu.” dedi.  İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat ise girişimciliğin her şeyin başı olduğunu belirterek, Osmanlı döneminde girişimci ocakları olan Ahilik birliklerinin dünyaya model olduğunu söyledi. Tanzimat döneminden itibaren halkın kafasına devlet memurluğunun yerleştiğini vurgulayan Murat, şöyle konuştu: “Bu bizim açımızdan çok acı sonuçlar doğurdu. Ahi birlikleri loncalaştı ve gayrimüslimlerin çoğunluğa geçtiği kurumlar haline geldi. Osmanlıda girişimcilik anlayışı rafa kaldırıldı. Devlet memurluğu öne çıktı. Cumhuriyet’in ilanından günümüze kadar bu durum devam etmektedir.” İzmit’te 150 çalışanı olan bir sanayicinin milletvekilinden oğlu için iş bulması talebinde bulunduğunu da anlatan Murat, “Milletvekili ürkmüş. 150 çalışanı bulunan işyeri sahibi çocuğunu devlet memuru yapmak istiyor. Bu üzerinde düşünülmesi gereken noktadır.’ diye serzenişte bulunduğunu kaydetti. Peygamber Efendimiz’in (s.a.v), ‘iki günü eşit olan ziyandadır’ diyerek girişimciliğin önemine dikkat çektiğini anlatan Murat, “Kendimizi her yönden geliştirmek zorundayız.

Üniversite olarak iki yıldır girişimcilik dersleri veriyoruz. KOSGEB ile programlar düzenliyoruz. Ancak, hala bazı hocalardan muhalefet görüyoruz. ‘Burası bilim yuvası üniversiteler piyasanın dışındadır’ diyenler oldu. Üniversitede bir öğretim üyesi bunu söyleyebiliyor.” dedi.  İktisat Fakültesi Dekanlığı sırasında öğrencilerin üniversitedeki programlara katılan iş adamlarına tepki gösterdiğini de belirten Murat, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz sanayici, sermaye istemiyoruz’ diyorlardı. Ben de, ‘çocuklar sermayeye karşı mısınız?’ diye sorunca, ‘evet’ dediler. Bunun üzerine, ‘ya biz size iktisatı öğretememişiz ya da siz öğrenememişsiniz. Çünkü 4 üretim faktöründen birisi sermayedir.’ dedim.  Gençlik heyecanı bazı akımların peşinde gidiyorlar. Bazı öğretim üyeleri bile girişimcilik anlayışını kabul edemiyor.”

SANAYC_BLE_OLUNU_MEMUR_YAPMAK_STYOR_1200

Murat, girişimcilik, sosyal politikaların geliştirilmesi ve uygulaması konusunda başarılı çalışmalar yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya teşekkür etti. İletişim ve Girişimcilik Danışmanı Remzi Durmuş’un moderatörlüğünü yaptığı seminerde konuşan KOSGEB İkitelli Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci de küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirme amacıyla görev yaptıklarını belirtti. Gemici, “İş kurma niyetinde olanlara girişimcilik eğitimi veriyoruz. Üniversiteler, belediyeler ve STK’larımızla birlikte eğitim programları düzenliyoruz. Eğer işinize tutkuyla inanırsanız ve bildiğiniz yolda devam ederseniz size yardımcı oluyoruz. İş fikrine sahip girişimciyi 70 saatlik eğitime tabi tutuyoruz. Eğitimden mezun olanlar iş planı formasyonu kazanıyor. Eğitim sonrasında iş fikri ediniyor. İş fikrini bu eğitim sürecinde test ediyor ve yatırım kararı alıyor. 100 bin TL’lik finansal imkan sunuyoruz.” dedi.  Kamu kaynaklarını yeni yatırımlar için kullanıyoruz. Hiçbir karşılık beklemeden finans sağlıyoruz. ASKON Genel Sekreteri Bahadır Tuzcu da, E-Ticaret’in sektör haline geldiğini belirterek, “İnternet üzerinden alışveriş iyi cirolarla gidiyor. Girişimcilikte bilgi , birikim ve yatırım öne çıkıyor. Türkiye’de yazılım ve pazarlama tarafından yeni fikirlere ihtiyaç var.” diye konuştu.

 KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ VERİLECEK

Kevser Isı Grubu Finansal CEO’su İsmail Bülent Karayel de, STK olarak hizmet veren Melek Yatırım Ağlarının, girişimcilerin nitelikli ve katma değerli girişim fikirlerine fon yardımında bulunduğunu anlattı. Finansal destek verdiklerini belirten Karayel, “Bilgi ve deneyim paylaşımında bulunuyoruz. İşletme kurulduğunda İnsanların güven algısının oluşması için iki yıl geçiyor. Melek Yatırım olarak iş çevrelerine referans oluyoruz.” dedi. Remzi Durmuş da, şubat ayında Bağcılar Belediyesi öncülüğünde, KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi başlatılacağı müjdesini verdi.

 

Be Sociable, Share!

Benzer Yazılar

DURMUŞ, A PARA’DA TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİ ANLATTI

İletişim ve Girişimcilik Danışmanı/ Öğr. Gör. Remzi DURMUŞ, A Para’da yayınlanan, Bir Fikrim Var programında Girişimcilik eğitimlerinden, Türkiye’de girişimciliğe kadar birçok konuda bilgiler verdi. Be Sociable, Share! Tweet

AKİT TV’DE YAPAY ZEKA ELE ALINDI

Akit TV’de yayınlanan ve İletişim ve Girişimcilik Danışmanı Remzi DURMUŞ’unda konuk olduğu Genç Görüş programında Durmuş, Girişimcilikten İnovasyona, yapay zekaya ve geleceğin dünyası gibi birçok konu hakkında bilgiler verdi. Be Sociable, Share! Tweet
Makale'ye Yorum Yapın

TAKVİM

Eylül 2024
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

SLAYTLAR