GİRİŞİMCİ ADAYLARINA ALTIN ÖĞÜTLER



TUİÇ Akademi’nin her hafta Cumartesi günleri yaptığı yuvarlak masa toplantısının bu haftaki konuğu İletişim Stratejileri ve Girişimcilik Uzmanı Remzi Durmuş’idi. Remzi Durmuş; girişimcilikte başarının sırları ve girişimleri markalaştırmanın önemini ele aldı.

TUİC AKADEMİZ REMZİ DURMUS GİRİSİMCİLİK

İhtiyaçları Gözardı Etmeyin

Girişimcilikte esas olan ihtiyaçları karşılamaktır. Sizin planladığınız girişim, hedef kitlenizin hangi ihtiyaçlarını karşılayacak? Bunun tespitini iyi yapın. Eğer herhangi bir ihtiyaca hitap etmeyecekse ya da bu sorunun cevabını net olarak veremiyorsanız o halde biraz daha düşünün.

 

Girişimlerinizi markalaştırın!

Girişimlerde sürdürülebilirlik önemli, eğer büyük ideallere sahipseniz ve daha büyük işletmeler kurmak istiyorsanız markalaşmak zorundasınız. Bugün büyük şirketlere baktığınız zaman aslında temel noktada ürünü veya hizmeti değil, markasını sattığını görürsünüz. Markalaşamayan girişimlerin pazarda kalma şansı çok düşük.

Müşteri Odaklı Olun

Girişimde bulunmak istediğiniz alan ile ilgili derinlemesine araştırma ve analizler yapın. Eğer bir ürün ya da hizmet pazarlayacaksanız. Pazarlama stratejileriniz müşteri odaklı olsun. Müşteri odaklı olmayan fikirlerin piyasada yer edinme şansı yoktur.

Birazda Sürece Odaklanın

Girişimcilik kolay bir süreç değildir. Girişimci adaylarımız direk sonuca odaklanıp; süreci göz ardı ediyorlar. Süreçteki zorluklar ve bürokratik engellerle karşılaştıkları zaman da motivasyon kaybına uğruyorlar. Bu nedenle süreç yönetiminizi iyi yapın.

Be Sociable, Share!

Benzer Yazılar

DURMUŞ, A PARA’DA TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİ ANLATTI

İletişim ve Girişimcilik Danışmanı/ Öğr. Gör. Remzi DURMUŞ, A Para’da yayınlanan, Bir Fikrim Var programında Girişimcilik eğitimlerinden, Türkiye’de girişimciliğe kadar birçok konuda bilgiler verdi. Be Sociable, Share! Tweet

AKİT TV’DE YAPAY ZEKA ELE ALINDI

Akit TV’de yayınlanan ve İletişim ve Girişimcilik Danışmanı Remzi DURMUŞ’unda konuk olduğu Genç Görüş programında Durmuş, Girişimcilikten İnovasyona, yapay zekaya ve geleceğin dünyası gibi birçok konu hakkında bilgiler verdi. Be Sociable, Share! Tweet
Makale'ye Yorum Yapın

TAKVİM

Aralık 2024
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

SLAYTLAR